CEVİZLİ TUZLU KURABİYE YAPIMI TARİFİ


Malzemeler:

6 yaprak milföy hamuru
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
1,5 avuç ceviz içi
tuz ve taze çekilmiş karabiber



Hazırlanışı:

1- Milföyleri unlayıp boyu iki katı uzayacak şekilde açın.
2- Diğer tarafta yumurta, su ve tuzu karıştırıp saydam hale gelene kadar çırpın.
3- Bir milföyü alıp üstüne fırça yardımıyla yumurtalı karışımdan sürün. Diğer tarafta ceviz, tuz, karabiberi karıştırın. Yumurtalı karışımı sürdüğünüz milföyün üstüne ceviz içi dökün. Eşit şekilde yayın. Diğer açılmış milföyün üstüne yumurtalı karışımdan sürün. Yumurtalı karışımlı tarafı ceviziçinin üstüne gelecek şekilde kapayın.
4- Enine 1 cm. lik şeritler halinde kesin. Şeritleri burkun ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstüne yumurtalı karışımdan sürüp Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına sürün. Üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.