Genç Kızlar Nasıl Giyinmeli?

Mezuniyet baloları yaklaştı. Her genç kız, o özel gecede göz kamaştırmak ve fark yaratmak istiyor. Elbise ve ayakkabı seçimi, aksesuar kullanımı, saç ve makyaj stili arayışı içindeler. Genç kızların mezuniyet balosu hazırlıkları için tüyolar.
Genç Kızlar Nasıl Giyinmeli?



Elbise seçimi yaparken mutlaka yaşınıza uygun tercihler yapmalısınız. Aslında, 5 yıl sonra giymeniz gereken göğüs ve bacak dekolteli, vücudu tamamen saran, yoğun saten kumaş kullanılan elbiseleri seçim alanından uzaklaştırmalısınız.

Elbiseniz, yaşınızı ve doğal güzelliğinizi yansıtacak nitelikte olmalıdır. Etekleri uçuşan şifon elbiseler, mavi, yeşil, mercan, fuşya, nar çiçeği gibi sezonun modası renklerden hazırlanmış elbiseler seçebilirsiniz.

Diz altı ya da dizin hemen üstünde biten tafta kumaştan yapılmış elbiseler, enerjinizi yansıtacak drapeli kesimler tercihleriniz arasında olabilir.

2009 yaz modasının esintilerini kıyafetlerinize taşımanız da mümkün. Geometrik desenler, tek omuzlu elbiseler, straples kesimler, fiyonklar, zarif işlemeler, uzun fırfırlı kuyruklar elbisenizde uygun ölçülerde kullanıldığında harika görünebilirsiniz.

Ayakkabı ve çanta seçimini yaparken; yaşınızı, mezuniyet balosunun yapılacağı salonu, hareketlerinizi göz önünde bulundurun. Eğer, dans etmeyi düşünüyorsanız en fazla 5 cm topuğu olan ayakkabılar tercih edin. Portföy çantalar küçüktür ve sürekli elinizde tutmanız gerekir. Cep telefonu, parfüm, cüzdan ve dudak parlatıcınızın sığacağı büyüklükte ince askılı çanta tercih edebilirsiniz. Ayakkabı ve çanta renginin yakın tonlarda olması size artı puan getirecektir. Pembe abiye giyiyorsanız, pudra tonlarında ayakkabı ve çanta kullanabilirsiniz.

Aksesuar seçiminde sadelikten yana olmanızı öneriyorum. Küçük incilerden oluşan bir kolye, ucu taşlı gümüş bir kolye ve küpeler kullanmanız kıyafetinizi tamamlayacaktır.

Saç ve makyaj konusunda kendinizi kuaförünüze teslim edebilirsiniz. Eğer ilk kez gideceğiniz bir kuaförde saç ve makyaj yaptıracaksanız, doğal tonlar kullanmasını özellikle belirtin. Kırmızı ruj, elbisenizin rengi ne olursa olsun, sizin için çok erken!

En doğru elbise, içinde kendinizi rahat hissettiğiniz elbisedir. Ancak bu şekilde, gerçek güzelliğinizi ve enerjiyi ortaya çıkarabilirsiniz. Askıları sürekli düşen, beli sıkan bir elbise sadece vitrindeki güzelliğiyle kalır, size huzursuzluk verir.

Elbiseniz, ayakkabınız, çantanız ve makyajınızdan çok sizi farklı kılacak olan pozitif enerjiniz ve gözlerinizdeki gülümsemedir. Yıllar sonra mezuniyet fotoğraflarınıza baktığınızda, kendinize gülümseyebilmek için yaşınıza uygun kıyafetler seçin.


Alıntıdır.