SADE PEYNİRLİ KURABİYE


Malzemeler:

125 gr. Cheddar peynir (rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş)
125 gr. Oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı rondodan geçirilmiş susam
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

1- Tüm malzemeleri karıştırın. Yumşak bir hamur haline getirin. İkiye bölüp streche sarıp uzun yuvarlak ince şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin.
2- Buzdolabından çıkardığımız hamurları 5 mm. Kalınlığında keserek yuvarlak şekilde yağlı kağıda dizin.
3- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip üstleri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.